Evenimentul zilei

Vi04262019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara A fost descoperit un focar de pestă porcină la Giurgiulești, raionul Cahul

A fost descoperit un focar de pestă porcină la Giurgiulești, raionul Cahul

03 August 2018 - 

Un focar de pestă porcină africană a fost înregistrat în satul Giurgiulești din raionul Cahul. Într-o gospodărie individuală, care avea zece porci, trei au murit. Animalele moarte au fost arse, iar celelalte șapte au fost sacrificate și arse, de asemenea, transmite IPN.

În localitate s-a instituit carantina pentru 60 de zile. Au loc acțiuni de dezinfectare și profilaxie. La intrare au fost instalate filtre, unitățile de transport sunt verificate și dezinfectate. A fost interzis transportul porcinelor dintr-o gospodărie în alta.

Ultimul focar de prestă porcină a fost înregistrat acum două săptămâni în raionul Vulcănești. Doi porci domestici au fost găsiți morți la marginea unui teren agricol situat la o distanță de 800 de metri de orașul Vulcănești.

Virusul pestei porcine africane nu se transmite la om şi nu afectează omul, dar se răspândește repede în rândul animalelor și provoacă moartea subită a acestora. Dacă se confirmă virusul, animalele sunt nimicite, iar spațiile în care au fost ținuți porcii, perimetrul alăturat și ustensilele din gospodărie sunt dezinfectate.

 

 

 

Lasă un comentariu