Evenimentul zilei

Ma03262019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara VIDEO// Au încercat să scoată ilegal din țară aproape jumătate de milion de lei românești. CE pedeapsă riscă

VIDEO// Au încercat să scoată ilegal din țară aproape jumătate de milion de lei românești. CE pedeapsă riscă

03 August 2018 - 

Doi conaționali, rude de gradul al doilea, sunt cercetați penal pentru contrabandă cu valută în proporții deosebit de mari. Aceștia au încercat să scoată ilegal din țară 485.627 de lei românești, echivalentul a peste 100.000 de euro sau 2 milioane de lei moldovenești.

Media

Banii au fost descoperiți de către vameșii  de la Leușeni, vineri noaptea, în jurul orei 01:20. Aceștia erau ascunși în autoturismul în care se aflau suspecții, fiind disimulați în tavan și în două scaune auto pentru copii, care se aflau în portbagaj.

Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal, iar bănuiții riscă închisoare pe un termen de până la 10 ani. 

Conform prevederilor legale, la trecerea frontierei, persoanele fizice au obligația de a declara în scris numerarul şi cecurile în moneda naţională a Republicii Moldova, precum și cele în valută străină, în cazul în care, suma acestora depășește 10.000 de euro (sau echivalentul lor) de persoană.

Evidența circulației transfrontaliere a numerarului reprezintă o măsură necesară pentru prevenirea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și a infracțiunilor de contrabandă.

Lasă un comentariu