Evenimentul zilei

Sam04202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara TRAGIC! Două persoane şi-au pierdut viaţa în bazinele acvatice din țară

TRAGIC! Două persoane şi-au pierdut viaţa în bazinele acvatice din țară

07 August 2018 - 

Două persoane și-au pierdut viața în bazinele acvatice pe parcursul zilei de luni, 6 august, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Angajații IGSU au primit primul apel la ora 11:50. Potrivit informațiilor parvenite un bărbat în vârstă de 66 de ani și-a pierdut viața în timpul scăldatului în râul Nistru în apropierea satului Sănătăuca a raionului Florești. Cadavrul persoanei în cauză a fost extras în aceeași zi de către echipă de scafandrieri a Detașamentului căutare-salvare nr. 2 din mun. Bălți. 

Al doilea caz a fost înregistrat tot luni, la ora 18:09.  Apelul a fost recepționat de către Serviciul național unic pentru apeluri de urgență „112”. Conform informației parvenite, un bărbat în vârstă de 52 de ani s-a înecat în timpul scăldatului, în râul Nistru din apropierea satului Coșnița a raionului Dubăsari, fiind în stare de ebrietate alcoolică. Salvatorii au efectuat lucrări de căutare subacvatică, dar fără rezultat. 

Salvatorii îndeamnă oamenii să respecte regulile principale de comportament în preajma bazinelor acvatice din țară. Specialiștii roagă oamenii să meargă la scăldat doar pe malurile rîurilor și lacurilor amenajate cu stații de salvare, să nu consume băuturi alcoolice pe plajă, dar și să supravegheze strict minorii. 

Conform datelor statistice de la începutul anului 2018 în Republica Moldova și-au pierdut viața în bazinele acvatice 47 de persoane, inclusiv 9 minori.

 

Lasă un comentariu