Evenimentul zilei

Lun02182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara Mai mulți minori au fost agresați fizic la o tabără ce activa ilegal la Vadul lui Vodă

Mai mulți minori au fost agresați fizic la o tabără ce activa ilegal la Vadul lui Vodă

09 August 2018 - 
Poză simbol Poză simbol

13 minori, cu vârstele cuprinse între 11 ani şi 15 ani, ar fi fost agresați fizic la o tabără de odihnă pentru copii din orașul Vadul lui Vodă. 

Potrivit Poliției Capitalei, tabăra de odihna pentru copii activa în lipsa actelor legale ce se impun. Totodată, copiii ar fi fost lăsaţi în grija a doi adolescenţi cu vârstele de 16 și respectiv 17 ani. Anume aceştia ar fi recurs la acţiuni agresive faţă de copii, după ce ar fi consumat băuturi alcoolice.

Poliţia Capitalei a sesizat autoritaţile publice locale pentru a interveni şi a întreprinde acţiuni de rigoare conform competenţei prevăzute de lege, fiind convocată o şedinţă, în urma căreia a fost emisă decizia de sistare a activitaţii taberei respective.

Ulterior administratorul taberei a limitat poliţiei, reprezentanţilor APL , inclusiv şi părinţilor accesul în tabără timp de circa 2-3 ore, timp în care poliţiştii au dus tratative cu administraţia taberei în vederea soluţionării situaţiei de conflict.

În această ordine de idei, Poliţia Capitalei în comun cu Procuratura au iniţiat un proces penal pentru tortură în privinţa celor doi adolescenţi, fiind cercetaţi în stare de libertate. Totodată, a fost iniţiată o cauza penală pentru privare ilegală de libertate, în privinţa administratorului, fiind reţinut pentru 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău. 

De asemenea minorii agresaţi fizic au fost audiaţi şi acordată asistenţa necesară, inclusiv psihologică, cu îndreptarea la Centrul de expertiza medico-legală pentru constatarea gradului de gravitate a leziunilor corporale provocate. Toate circumstanţele în care a avut loc incidentul se stabilesc.

Este de precizat că anterior, Poliţia a relevat unele derogări de la prevederile legale în activitatea taberei de odihnă pentru copii, fapt pentru care la data de 31 iulie, a fost sesizată APL din orașul Vadul lui Vodă de către poliţie, fiind solicitată în mod de urgenţă primirea unei decizii în acest sens.

În cadrul acţiunilor de urmarire penală, urmează a fi investigate, inclusiv, cauzele şi condiţiile ce au favorizat comiterea faptelor infracţionale, precum şi reacţia tardivă a instituţiilor abilitate în domeniu.

 

Lasă un comentariu