Evenimentul zilei

Mie06032020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara Ai noștri, ca brazii: Ostaşii din garnizoana Cahul au depus jurământul militar

Ai noștri, ca brazii: Ostaşii din garnizoana Cahul au depus jurământul militar

29 August 2018 - 

Peste 300 de tineri încorporați în Brigada de infanterie motorizată „Dacia” au depus astăzi jurământul militar, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Cahul.

Prezent la festivitate, ministrul Apărării, Eugen Sturza, i-a felicitat pe cei 362 de soldați cu ocazia evenimentului, încurajându-i să depună efort și străduință pentru a însuși arta militară.

„Vă îndemn, dragi ostași, să acumulați cât mai multe cunoștințe și experiență în perioada stagiului militar obligatoriu! Să fiți disciplinați și să-i faceți mândri pe comandanții și pe părinții voștri, iar la final, atunci când va trebui să luați o decizie, vă invit să vă alăturați militarilor profesioniști, militarilor care vor pune în aplicare cele mai bune practici de modernizare şi reformare a Armatei Naţionale”, a spus Eugen Sturza.

În cadrul evenimentului, părinţii şi rudele soldaţilor care au depus jurământul au urmărit un program de exerciţii demonstrative la instrucţia de front, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării.

După depunerea jurământului militar, ostaşii vor beneficia de patru zile de concediu. Serviciul militar în termen durează 12 luni.

 

 

 

Lasă un comentariu