Evenimentul zilei

Vi05242019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara FOTO// Cratițe și tacâmuri, cu marcajele unui brand renumit, retrase din circuitul comercial de către Serviciul Vamal

FOTO// Cratițe și tacâmuri, cu marcajele unui brand renumit, retrase din circuitul comercial de către Serviciul Vamal

29 August 2018 - 

Mai multe loturi de cratițe și seturi de tacâmuri, cu marcajele unui brand renumit, au fost retrase din circuitul comercial, după ce s-a depistat că acestea sunt contrafăcute și încalcă drepturile de proprietate intelectuală asupra unei mărci. 

Astfel, au fost protejate nu doar interesele titularului de drept, dar și cele ale consumatorilor, care riscau să cumpere bunuri contrafăcute la prețul celor originale.

Potrivit Serviciul Vamal, articolele contrafăcute, importate de doi agenți economici diferiți, au fost depistate de către angajații terminalelor vamale „Petricani” și „Cricova”, în comun cu specialiștii Serviciului protecția proprietății intelectuale. Conform actelor, bunurile au fost aduse din China și Emiratele Arabe Unite. În total, au fost reținute, 9.452 de cratițe și 3.740 de seturi de tacâmuri, din oțel inoxidabil, valoarea cărora a fot evaluată la aproximativ 450.000 de lei.

Conform procedurii, a fost notificat titularul de drept, care are obligația să asigure distrugerea loturilor contrafăcute.

Lasă un comentariu