Evenimentul zilei

Vi08142020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara O Sală polivalentă de sport, cu investiții de peste 2,8 milioane de lei, a fost inaugurată la Colibași, Cahul

O Sală polivalentă de sport, cu investiții de peste 2,8 milioane de lei, a fost inaugurată la Colibași, Cahul

31 August 2018 - 

Astăzi, în comuna Colibași din raionul Cahul a fost deschisă prima sală polivalentă de sport, în cadrul Zilelor Diasporei. Grație unirii eforturilor băștinașilor plecați în întreaga lume și ale autorităților locale, cei peste 6000 de locuitori din comunitate, dar și localitățile învecinate, vor avea acces la servicii publice de agrement și vor putea practica mai multe tipuri de sport.   

Sala polivalentă de sport este primul dintre cele trei proiecte realizate cu suportul originarilor din Colibași. Crearea sălii a fost posibilă datorită suportului financiar oferit de Guvernul Elveției, în valoare de 20 de mii de dolari SUA, prin intermediul PNUD Moldova, contribuția autorităților locale (aproximativ 4.500 USD) și a băștinașilor (aproape 15.000 USD), precum și a altor parteneri și donatori.

„Ideea proiectului a apărut în 2016, prin consultare largă cu băștinașii noștri, din dorința de a crea condiții pentru un mod de viață sănătos pentru colibășeni. Ne-am  propus să reabilităm capital clădirea fostului cinematograf care nu mai funcționa, ceea ce ne-a reușit datorită mobilizării fără precedent a băștinașilor”, a spus Ion Dolganiuc, primarul satului Colibași. 

Sala polivalentă de sport are o suprafață de circa 200 de metri pătrați și include spații construite conform celor mai moderne tehnologii. Astfel, pe lângă spațiul dotat cu aparate de fitness, localnicii de diferite vârste vor putea practica și alte activități: dansuri sportive, lupte libere, atletică, gimnastică etc. De asemenea, la dispoziția vizitatorilor vor fi puse mese de șah și de jocul de dame, iar pentru relaxarea colibășenilor a fost prevăzut și un cabinet de masaj, se arată într-un comunicat de presă al PNUD. 

„Prin proiectele implementate în localitățile de baștină, cetățenii demonstrează că sunt o forță și pot aduce o schimbare vizibilă la ei acasă. Ne bucurăm mult că băștinașii din Colibași, precum și cei din 38 de localități partenere, au reușit să se implice fără precedent în dezvoltarea locală și să contribuie la lansarea unor noi servicii locale care, cu siguranță, vor servi în timp comunității”, a menționat Oxana Maciuca, managera proiectului PNUD „Migrație și dezvoltare locală”. 

Inaugurarea sălii a fost organizată în cadrul Zilelor Diasporei la nivel local, la care au fost prezenți peste 160 de migranți reveniți de peste hotare. Cu această ocazie, au fost organizate întreceri sportive și un recital muzical. 

 

Lasă un comentariu