Evenimentul zilei

Sam06152019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara Tiraspolul examinează proiectul bugetului pentru 2019. Vor fi majorări de salarii pentru mai multe categorii de bugetari

Tiraspolul examinează proiectul bugetului pentru 2019. Vor fi majorări de salarii pentru mai multe categorii de bugetari Recomandat

22 Septembrie 2018 - 

 Administrația separatistă din stânga Nistrului examinează proiectul bugetului pentru anul 2019. Acesta prevede un deficit de 1,8 miliarde de ruble. Veniturile, cu excepția fondurilor speciale, sunt planificate în sumă de peste un miliard de ruble, iar cheltuielile – 2,8 miliarde de ruble.

Bugetul prevede majorări de salarii pentru mai multe categorii de bugetari, mărirea câtorva tipuri de prestații sociale, creșterea cheltuielilor pentru medicamente și alimentație, precum și finanțarea investițiilor capitale și susținerea antreprenoriatului, scrie presa din regiune.

Conform proiectului, sunt planificate majorări salariale pentru lucrătorii medicali, pentru forțele de ordine, pentru lucrătorii din școlile de corecție și pentru cei din regiile de transport electric. De asemenea, se preconizează sporirea cheltuielilor pentru cumpărarea medicamentelor pentru instituțiile medicale, pentru tratarea și prevenirea mai multor boli, pentru asigurarea cu produse alimentare a acestor instituții.

Documentul a fost aprobat de așa-numitul executiv din regiune, urmează să fie discutat în sovietul suprem.

Lasă un comentariu