Evenimentul zilei

Mie07152020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara Aproape 40 de incendii de vegetație uscată au fost lichidate de către pompieri, în ultimele 24 de ore

Aproape 40 de incendii de vegetație uscată au fost lichidate de către pompieri, în ultimele 24 de ore

29 Octombrie 2018 - 

Pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au intervenit, în ultimele 24 de ore, la lichidarea a 39 focare de vegetație uscată. 

Potrivit informațiilor preliminare, focarele de ardere au distrus circa 120 de ha de vegetație. Cele mai multe focare au fost înregistrate pe terenuri din raioanele Căușeni, Ungheni, Criuleni, Șoldănești, Bălți, Fălești, dar și municipiul Chișinău. 

În capitală incendii de vegetații au fost înregistrate în apropiere de cimitirul Doina unde 20 de ha de teren au fost deteriorate, dar și 25 de ha de iarbă au fost distruse în localitatea Dobrogea, suburbie a municipiului. 

Intervenția pompierilor a fost solicitată și în UTA Găgăuzia. Salvatorii au lichidat mai multe incendii de iarbă la Congaz, Vulcănești și  Ciadîr – Lunga. 

IGSU atenționează populația să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă vegetația uscată. În condiții de umiditate redusă și vânt, focarele de ardere se pot răspândi cu repeziciune, afectând spații extinse.

Lasă un comentariu