Evenimentul zilei

Mie07152020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara FOTO// Bombă de aviaţie de 100 de kilograme, distrusă de geniştii Armatei Naționale

FOTO// Bombă de aviaţie de 100 de kilograme, distrusă de geniştii Armatei Naționale

06 Noiembrie 2018 - 

Geniştii Armatei Naţionale au dezamorsat şi neutralizat peste 20 de obiecte explozive de diferit calibru în luna octombrie.

Potrivit şefului Serviciului Geniu, locotenent-colonel Adrian Efros, cele mai multe muniţii, printre care bombe de aruncător, calibru 82 de mm, şi grenade de mână, au fost depistate în localităţile din raioanele Căuşeni, Anenii Noi şi Călăraşi.

Sursa a specificat că cea mai periculoasă captură — o bombă de aviaţie de 100 de kg — a fost descoperită de un grup de muncitori în timpul executării unor lucrări la o conductă de gaz în satul Măgdăceşti, raionul Criuleni. În urma cercetării obiectului exploziv, echipa de genişti ai Batalionului Geniu „Codru”, condusă de căpitanul Gheorghe Rotari, a constatat că bomba era de producţie germană, din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Muniţia a fost transportată la Baza Militară de Instruire de la Bulboaca, pentru a fi distrusă.

Tot în luna octombrie, geniştii militari au lichidat un proiectil reactiv, de calibru 320 de mm, depistat în cariera de pietriş din vecinătatea comunei Puhăceni, raionul Anenii Noi, şi trei mine antitanc TM-57, găsite în pădurea din apropierea satului Ghetlova din Orhei. Muniţiile au fost evacuate şi distruse în condiţii de maximă securitate.

De menţionat că de la începutul anului curent, au fost executate 166 de misiuni de deminare şi neutralizate 302 obiecte explozive pe întreg teritoriul ţării.

Lasă un comentariu