Evenimentul zilei

Ma02182020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara Peste 50 de focare de vegetație, stinse de pompieri în ultimele 24 de ore

Peste 50 de focare de vegetație, stinse de pompieri în ultimele 24 de ore

14 Martie 2019 - 

Pompierii au fost solicitați să intervină, în ultimele 24 de ore, în 53 cazuri de stingere a focarelor de iarbă uscată. 

Potrivit datelor, cele mai multe focare de ardere au fost înregistrate în partea centrală a țării. Astfel, pompierii au stins 20 de ha de vegetație în raionul Anenii Noi, 10 ha la Hîncești, dar și 7 ha la Strășeni. Totodată incendii de vegetație au fost înregistrate la Căușeni, Telenești, Ungheni și Orhei. De ajutorul pompierilor a fost nevoie și în municipiul Chișinău unde salvatorii au fost solicitați să lichideze focarele din comunele Bubuieci, Băcioi și Sîngera. 

În zona de sud incendiile au afectat peste 30 de ha de teren din raionul Leova, dar și circa 7 ha din raionul Cahul. Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, doar în ultimele 24 de ore au fost cuprinse de flăcări peste 130 de hectare de teren din întreaga țară. 

În acest context, pompierii îndeamnă cetățenii să respecte regulile antiincendiare, dar și să nu aprindă iarba uscată și gunoiul pentru a evita răspândirea către spații forestiere și de locuit. În condiții de vânt și umiditate redusă, focarele se pot extinde cu ușurință.  În situații de risc cetățenii sunt rugați să apeleze numărul 112. 

 

Lasă un comentariu