Evenimentul zilei

Lun05252020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara VIDEO// Drumuri distruse, case și beciuri inundate. Ploile abundente au provocat pagube în mai multe localități din țară

VIDEO// Drumuri distruse, case și beciuri inundate. Ploile abundente au provocat pagube în mai multe localități din țară

04 Iunie 2019 - 

În urma ploilor abundente din perioada 29 mai  - 3 iunie mai multe localități din ţară au fost afectate. 

Media

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), ploaia a deteriorat 0,3 km de drum local din localitatea Chiştelniţa, raionul Teleneşti, iar la Ocniţa, Lencăuţi au fost afectate 120 de ha de floarea soarelui şi 130 ha de livezi. 

Precipitaţiile au făcut prejudicii şi în raionul Soroca, Bulboci unde a fost afectat un km de drum  local, iar două case şi trei beciuri au fost inundate. De averse puternice au avut parte şi locuitorii raionului Cahul, iar în localităţile Giurgiuleşti, Slobozia Mare, Cucoara şi Văleni, mai multe gospodării particulare au fost afectate. Aici a fost nevoie de intervenţia salvatorilor pentru pomparea apei din beciuri, subsoluri şi case. 

Precipitaţii abundente au fost înregistrate şi în capitală. Pompierii au intervenit pentru pomparea apei din patru case la sol şi şase subsoluri. De intervenţia angajaţilor IGSU a fost nevoie şi în suburbiile Cruzeşti, Grătieşti, Tohatin şi Cheltuitorul, unde apa a ajuns în curţile şi ogrăzile oamenilor. Prejudicii au fost înregistrate  şi în localităţi din raioanele Ialoveni, Străşeni, Hâncești,  şi Cantemir. 

Comisiile pentru situaţii excepţionale teritoriale urmează să estimeze suma prejudiciilor înregistrate.

 

Lasă un comentariu