Evenimentul zilei

Mie06032020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara VIDEO// Haine, încălțăminte și produse alimentare, fără acte de proveniență, depistate în pereții unui microbuz

VIDEO// Haine, încălțăminte și produse alimentare, fără acte de proveniență, depistate în pereții unui microbuz

02 Octombrie 2019 - 

Haine, încălțăminte, produse alimentare și alte bunuri în cantități comerciale au fost depistate de funcționarii postului vamal „Criva 1”, tăinuite în pereții laterali ai unui microbuz marfar. 

Media

Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Vamal, cazul a fost înregistrat pe sensul de intrare în țară, atunci când, pentru control, s-a prezentat un cetățean moldovean în vârstă de 51 de ani, la volanul unui autovehicul de model Ford Transit.

Deși șoferul a afirmat că nu are bunuri de declarat, funcționarii vamali au dispus, în baza analizei de risc, inspectarea fizică a mijlocului de transport, fiind depistate peste 420 articole de încălțăminte, vestimentare și produse alimentare, tăinuite de la controlul vamal și fără acte de proveniență.

Conducătorul auto s-a eschivat de la declararea mărfurilor pentru a evita achitarea drepturilor de import prevăzute de normele legale, ignorând, totodată, restricțiile de introducere în țară a mărfurilor prohibite de către persoanele fizice. 

Potrivit informațiilor preliminare, mărfurile erau transportate din Ucraina, iar valoarea estimativă a acestora se ridică la zeci de mii de lei.

Bunurile și mijlocul de transport au fost reținute și transmise subdiviziunilor specializate pentru continuarea cercetărilor în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și atragerii persoanei implicate la răspundere, conform prevederilor legale.

Lasă un comentariu