Evenimentul zilei

Vi07032020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara Telefoane mobile în valoare de circa 300 de mii de lei, reținute de Echipele Mobile ale Vămii

Telefoane mobile în valoare de circa 300 de mii de lei, reținute de Echipele Mobile ale Vămii

22 Octombrie 2019 - 

Ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal au reținut, în nordul țării, un lot de telefoane mobile noi, fără acte de proveniență. Dispozitivele au fost procurate din Federația Rusă și introduse ilegal în Republica Moldova cu trenul de pe cursa Moscova-Chișinău, în vederea comercializării neautorizate.

Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Vamal, gadgeturile au fost depistate într-un autoturism marca Mazda, acesta fiind stopat pentru verificări lângă Gara Feroviară din Fălești. Ca urmare a controlului vamal, din salonul autoturismului, vameșii au ridicat 273 de telefoane mobile noi, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta niciun act de proveniență.

Potrivit primelor evaluări, valoarea lotului se cifrează la aproximativ 300 de mii de lei.

„Ca urmare, marfa a fost reținută, iar cercetările sunt continuate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și aplicarea sancțiunilor prevăzute de legislația în vigoare”, se menționează în comunicat.

Lasă un comentariu