Evenimentul zilei

Joi07092020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara VIDEO// Arsenal de muniții din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, descoperit de geniștii Armatei Naționale la Taraclia

VIDEO// Arsenal de muniții din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, descoperit de geniștii Armatei Naționale la Taraclia

22 Octombrie 2019 - 

Geniştii brigăzii „Dacia” au depistat un arsenal de muniţii lângă orașul Taraclia.

Media

Potrivit şefului Serviciului Geniu, locotenent-colonel Adrian Efros, echipa de deminare a unităţii, condusă de locotenent Aliona Bezman, a fost solicitată sâmbătă, 19 octombrie, de un grup de muncitori care efectuau lucrări de drenaj în apropierea oraşului Taraclia.

În urma cercetării terenului, geniștii au descoperit 307 proiectile de artilerie, calibrul 76 mm, din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Lucrările de cercetare genistică continuă şi astăzi în zonă, iar la finalizarea operaţiunii de cercetare, muniţiile vor fi transportate la Centrul de Instruire al brigăzii, unde vor fi distruse în condiţii de maximă securitate.

De menţionat că în cele 10 luni ale anului curent, geniştii Armatei Naţionale au dezamorsat 7.350 de obiecte explozive pe întreg teritoriul ţării.

Ministerul Apărării atenţionează că în zonele în care există sau se presupune existenţa unor muniţii, cetățenii sunt rugaţi să anunțe autorităţile locale. În cazul depistării unor obiecte explozive neidentificate, este categoric interzisă atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte, lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă, demontarea focoaselor sau altor componente.

Lasă un comentariu