Evenimentul zilei

Joi07092020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara 100 de lei pentru un vot? Caz suspect, înregistrat la o secție de votare din Codru

100 de lei pentru un vot? Caz suspect, înregistrat la o secție de votare din Codru

03 Noiembrie 2019 - 

Un caz suspect de posibilă corupere a alegătorilor a fost înregistrat la o secție de votare din orașul Codru, unde câțiva alegători ar fi fost aduși la urne cu un automobil Toyota și ar fi primit o sută de lei pentru vot.

 

Incidentul a fost filmat de câțiva martori care au postat imaginile video pe rețelele de socializare, spunând că este vorba despre secția de vot nr. 257.

Contactată, președinta Consiliului Electoral Codru, Diana Punga, ne-a spus că membrii consiliului au fost sesizați despre acest caz, iar din informațiile pe care le au, este vorba despre secția de vot nr. 256. Președinta consiliului susține că documentarea acestui caz ține de competența Poliției și a instanței de judecată.

Am solicitat informații și de la Direcția de Poliție din Chișinău cu privire la acest caz, revenim cu actualizări.

 

Amintim că, a fost înregistrat și primul caz ce poate fi calificat ca violență, anunță Pavel Postică, director de programe „Promo-Lex”. Observatorul unui concurent electoral a intimidat funcționarii electorali.

În zece cazuri au fost identificate materiale de publicitate electorală în raza mai mică de 100 de metri de la secțiile de vot, iar în două cazuri s-a făcut agitație electorală sau PR negru. În localitatea Dereneu, Călărași chiar un candidat la funcția de primar îndemna alegătorii pe cine să voteze.

Observatorii „Promo-Lex” au mai înregistrat două cazuri de votare în grup, fiind vorba de personae în etate și două cazuri de încălcare a secretului votului prin fotografierea buletinelor.

La șase secții de vot nu a lucrat sistemul „SIAS Alegeri” pentru perioade de 10-15 minute, alegătorii fiind înscriși pe foi. Iar în două secții de vot, din localitățile Viișoara și Purcari, a fost deconectată energia electrică.

Lasă un comentariu