Evenimentul zilei

Dum02232020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara FOTO// Mărfuri nedeclarate în valoare de circa 150 de mii de lei, depistate în două trenuri de pe ruta Moscova-Chișinău

FOTO// Mărfuri nedeclarate în valoare de circa 150 de mii de lei, depistate în două trenuri de pe ruta Moscova-Chișinău

07 Noiembrie 2019 - 

Mărfuri de larg consum, estimate la peste 150.000 de lei, au fost depistate, de către echipele mobile ale Serviciului Vamal, în două trenuri de pe ruta Moscova-Chișinău. Documentați pe aceste cazuri sunt cinci însoțitori de vagon, care nu au declarat bunurile și nu au putut prezenta niciun act de proveniență a acestora.

Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Vamal, cele cinci loturi de mărfuri au fost depistate la Vălcineț, în urma controalelor efectuate asupra a două garnituri de tren care veneau din Moscova. Vameșii au ridicat telefoane mobile și accesorii, articole vestimentare, produse cosmetice, produse alimentare, piese auto, nedeclarate în vederea eschivării de la achitarea plăților vamale.

Potrivit informațiilor preliminare, bunurile erau procurate din Federația Rusă și urmau să ajungă la beneficiarii finali, în scopul comercializării neautorizate pe piețele din Republica Moldova. Însoțitorii de vagon aveau rolul de intermediari, care asigurau transportarea ilegală a mărfurilor peste frontiera vamală.

Loturile au fost ridicate și transmise subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal în vederea continuării cercetărilor și stabilirii tuturor circumstanțelor. Persoanele implicate riscă o amendă de până la 4.500 de lei.

Lasă un comentariu