Evenimentul zilei

Lun08102020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara Primele intervenții cu material antiderapant urmează să aibă loc în această seară

Primele intervenții cu material antiderapant urmează să aibă loc în această seară

21 Noiembrie 2019 - 

Primele intervenții cu material antiderapant ar putea să aibă loc în această seară, în nordul țării. Drumarii și angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență sunt gata să intervină, iar în caz de necesitate va fi convocată celula de criză. Informațiile au fost prezentate la ședința Comisiei pentru situații excepționale, organizată la Guvern, relatează IPN.

 

Ministrul economiei și infrastructurii, Anatol Usatîi, a declarat că materiale antiderapante sunt stocate în volum de 70% din necesar. Cantitățile vor fi suplimentate la începutul anului viitor. Pentru că toamna aceasta a fost mai blândă, până acum nu s-a împrăștiat material antiderapant. 

Șeful IGSU, Mihail Harabagiu, a menționat că situația este sub control. Tehnica și echipamentul de intervenție a fost verificat. Ca urmare a unei ședințe cu autoritățile responsabile, s-a convenit să fie emise recomandări pentru autoritățile publice locale de convocare a comisiilor pentru situații excepționale la nivel local pentru a evalua capacitățile pe care le au.

Ministrul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici, a menționat că a fost convocată o ședință cu șefii direcțiilor raionale, dar și cu șefii instituțiilor de învățământ tehnic. S-a discutat despre asigurarea agentului termic, alimentația copiilor, transportarea elevilor la școală în timpul iernii. Neajunsuri s-au constatat în câteva gimnazii, dar situația este monitorizată.

Ministrul sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că în toate instituțiile medicale și sociale este conectat agentul termic. În caz de situații excepționale, instituțiile dispun de generatoare de curent electric. Totodată, există un stoc rezonabil de medicamente și consumabile, precum și produse alimentare.

Premierul Ion Chicu a solicitat conducătorilor să se asigure de pregătirea instituțiilor pentru iarnă. „Colegi, vă atenționez, copiii nu trebuie să fie puși în situația în care să facă acte de eroism mergând la grădiniță sau la școală pe timp de iarnă. Rog ca procesul de studii să fie foarte bine organizat”, a cerut Ion Chicu. „Ministerul Economiei să asigure livrarea gazelor naturale pe tot teritoriul Republicii Moldova, iar Ministerul Afacerilor Interne și cel al Apărării să poată interveni în cazul situațiilor de urgență”, a mai solicitat premierul.

 

Lasă un comentariu