Evenimentul zilei

Dum02232020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara Panorama Canicula extremă a ucis mii de pești în Malibu

Canicula extremă a ucis mii de pești în Malibu

31 August 2018 - 

Există specii de pești mai sensibile la temperaturi decât altele. Însă realitatea e că temperaturile au urcat mult în ultima vreme, iar situația nu se va schimbă cel puțin în următorii cinci ani. Iar efectele se văd deja. O specie de chefal care trăia într-o lagună din Malibu, sudul Californiei, numără cu 2.000 de pești mai puțin, după ce aceștia au fost aproape fierți de vii.

Deși cauza morții miilor de pești nu a fost anunțată oficial, cea mai plauzibilă explicație e aceea că temperaturile apei, mai mari decât de obicei, de 27-28 de grade Celsius, ar fi devenit insuportabile pentru aceste vietăți, arată Live Science.

De altfel, se știe că acestea sunt temperaturile limita la care chefalul dungat poate supraviețui, au anunțat administratorii rezervației. Temperatura înalta a apei face și că nivelul oxigenului din apă să scadă, favorizând înmulțirea bacteriilor și a algelor.

Chefalul dungat este un peste comun în această zona, adulții ajungând până la 46 de centimetri lungime și o greutate de circa 1,3 kilograme.

Și în alți ani s-a mai întâmplat să moară câteva exemplare, dar niciodată proporțiile tragediei nu au fost atât de mari, scrie ziare.com.

 

Lasă un comentariu