Evenimentul zilei

Dum02232020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara Panorama Aston Martin şi casa italiană Zagato pregătesc un nou proiect spectaculos DBS GT Zagato

Aston Martin şi casa italiană Zagato pregătesc un nou proiect spectaculos DBS GT Zagato

09 Iulie 2019 - 

Aston Martin a dezvăluit designul exterior şi final al noului DBS GT Zagato. Coupeul extrem de elegant va fi oferit ca parte a unei colecţii speciale, la pachet cu noul DB4 GT Zagato Continuation, pentru o sumă totală de şase milioane de lire sterline.

Noul Aston Martin DBS GT Zagato este de fapt un DBS Superleggera Coupe, însă cu o „faţă” complet nouă. Caroseria are un design diferit, descris ca fiind „o evoluţie a stilisticii Zagato”. Elementul principal care este scos în evidenţă este grila radiatorului, compusă din 108 elemente separate din fibră de carbon, care atunci când maşina staţionează par statice, însă devin mobile odată ce motorul este pornit.
În plus, automobilul are o parte superioară făcută în totalitate din fibră de carbon. Acoperişul nou este un tot întreg şi coboară pe spate, fără a fi tăiat în vreun fel pentru instalarea unei lunete. În acest sens, pentru a îmbunătăți vizibilitatea, o oglindă digitală va fi instalată în cabina supermașinii, care va difuza imagini de pe o cameră video.
Sub capotă va fi instalat acelaşi motor pe care îl are DBS Superleggera – un V12 de 5.2 litri cu două turbocompresoare, care produce 725 CP şi 900 Nm de cuplu.
Cu ocazia aniversării a unui secol de la fondarea atelierului şi renumitei case italiene de design Zagato (1919-2019), în colaborare cu britanicii de la Aston Martin va fi realizat un automobil numit DBS GT Zagato!
Acesta va fi parte a unei colecţii speciale, care va include şi un DB4 GT Zagato, model clasic pe care producătorul îl va construi din nou, drept continuare a seriei vechi, însă doar într-un număr limitat.
Creat pentru a sărbători centenarul pe care Zagato îl împlineşte, DBZ Centenary Collection este un proiect unic care aduce un omagiu unei icoane a trecutului și creează un clasic al viitorului. Această colaborare unică extinde un parteneriat creativ remarcabil, care iată că durează deja de aproximativ 60 de ani, unul care a generat în mod consecvent design-uri îndrăznețe și interesante, iar ultima interpretare este DBS GT Zagato, schiţele căruia îi sunt prezentate acum.
La baza modelului va sta cel mai puternic Aston Martin de serie al momentului – DBS Superleggera – dar care va primi un exterior complet nou, dar şi un interior diferit. Inspiraţi de formele voluptoase care îmbrăcau anterior modelul original DB4 GT Zagato, designerii de la cele două companii au muncit din greu pentru a crea un limbaj de design similar evocator.

Lasă un comentariu