Imprimă această pagină

Metoda care întinereşte creierul cu 10 ani. Este accesibilă oricui și arată rezultate miraculoase

23 Mai 2019 - 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oamenii de știință britanici susţin că au găsit metoda care poate întineri creierul cu până la zece ani, iar aceasta este accesibilă oricui şi a fost tema mai multor cercetări în ultimii ani.

Sudoku ar putea întârzia îmbătrânirea creierului cu opt până la zece ani, cel puţin asta sugerează un studiu pe aproape 20.000 de persoane, realizat de cercetătorii de la Universitatea din Londra, scrie adevarul.ro, citat de exquis

„Am constatat că oamenii care obişnuiesc să completeze Sudoku au o mai bună performanţa atunci când vine vorba de memorie, atenţie şi raţionament“, spune Dr. Anne Corbett, unul dintre coordonatorii studiului.

„Îmbunătăţirile rezultatelor sunt evidente în ceea ce priveşte viteza şi acurateţea memoriei lor. În unele cazuri, ameliorarea a fost foarte evidentă, testele noastre evidenţiind o întinerire a creierului chiar cu 8-10 ani. Nu putem spune că reduce riscul de demenţă, dar cercetarea noastră susţine studiile anterioare conform cărora realizarea puzzle-urilor şi rezolvarea de Sudoku menţin mai mult timp buna funcţionare a creierului“, spune Corbett.

„Din păcate, această metodă nu garantează prevenirea demenţei. Neavând nimic care să vindece această boală, prevenţia este esenţială. Există şi alte modalităţi prin care putem reduce riscurile, esenţiale fiind dieta echilibrată, evitarea fumatului şi a consumului de alcool“, spune Dr. James Pickett, de la Centrul de Cercetare a bolii Alzheimer din Marea Britanie.