Evenimentul zilei

Sam02242018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara Anunt VIDEO// Noi indicatoare rutiere instalate pe traseele ce duc spre punctele de trecere Briceni și Larga

VIDEO// Noi indicatoare rutiere instalate pe traseele ce duc spre punctele de trecere Briceni și Larga

12 Februarie 2018 - 

11 indicatoare rutiere de orientare și informare a călătorilor despre căile de acces spre punctele de trecere comune Briceni-Rossoșani și Larga-Kelmențî au fost instalate pe drumurile publice din nordul țării. 

Media

Noile indicatoare sunt instalate pe următoarele drumuri publice ale R. Moldova: M5, frontiera cu Ucraina-Criva-Bălți-Chișinău-Tiraspol-frontiera cu Ucraina – cinci indicatoare; R11, frontiera cu Ucraina-Briceni-Ocnița-Otaci-R8 – un indicator; G1, R11-Briceni-Cotiujeni-Larga-frontiera cu Ucraina – trei indicatoare; G2, M5-Hlina-Cotelea-Larga-G1 – două indicatoare.

Marcajele rutiere se află la distanțe de 17 km, 5 km, 4 km de punctele de trecere a frontierei, fiind montate în intersecțiile care prezintă dificultate în orientare pentru călători.

Necesitatea instalării acestora a parvenit în rezultatul analizei situației din punctul de trecere „Criva-Mamaliga”, unde se înregistrează deseori trafic intensiv, deși în apropiere sunt „Larga-Kelmențî” și „Briceni-Rossoșani”, care nu semnalează un flux majorat. Cauza ar fi că sistemul de navigație GPS selectează cel mai apropiat punct de trecere cu Ucraina, dar și mulți din călători nu cunosc căile de acces spre aceste două puncte de trecere.

 

Lasă un comentariu