Evenimentul zilei

Lun08102020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara Anunt Ministerului Român de Interne ANUNȚĂ că Republica Moldova nu se regăsește în lista statelor pentru care este introdusă măsura exceptării de izolare

Ministerului Român de Interne ANUNȚĂ că Republica Moldova nu se regăsește în lista statelor pentru care este introdusă măsura exceptării de izolare

17 Iunie 2020 - 

Cetățenii Republicii Moldova sunt obligați, în continuare, să se autoizoleze timp de 14 zile la intrarea pe teritoriul României.

 

Potrivit unui comunicat al Ministerului Român de Interne, R. Moldova nu se regăsește în lista statelor pentru care este introdusă măsura exceptării de izolare.

„Astăzi, 13 iunie, a avut loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, desfășurată on-line, pentru aprobarea listei cu statele din care cetățenii care sosesc în România nu vor fi obligați să intre în izolare.

Astfel, statele pentru care este introdusă măsura exceptării de la izolare, pentru persoanele asimptomatice care vin în România, sunt: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Lista cu țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare, se actualizează săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni până la ora 16:00, în vederea introducerii în listă a unor noi țări.

Totodată, zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției se vor relua în condițiile stabilite de HG 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID -19, cu modificările și completările ulterioare.

Măsurile aprobate se aplică începând cu data de 15.06.2020, ora 00:00.

Hotărârea aprobată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență este disponibilă pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, la link-ul https://www.mai.gov.ro/wp-content/uploads/2020/06/Hotarare-CNSU-nr.29-din-13.06.2020-1.pdf  și pe site-ul Poliției de Frontieră.”

Astfel, pentru prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19, cetățenii Republicii Moldova sunt nevoiți să stea în izolare după intrarea în România. 

Amintim că, această listă se actualizează săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică de peste Prut. 

Lasă un comentariu