Imprimă această pagină

Liviu Dragnea se zbate ca peștele pe uscat. Acesta a cerut la tribunal anularea alegerii Vioricăi Dăncilă la şefia PSD

08 August 2019 - 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liviu Dragnea a depus o cerere de intervenție în instanță, în care solicită anularea alegerii Vioricăi Dăncilă și a lui Mihai Fifor în funcțiile de președinte, respectiv secretar general PSD. Dragnea motiveazăcă alegerea conducerii s-a făcut pe baza unor modificări la statutul partidului care nu au intrat în vigoare.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a depus în instanță o cerere de intervenție, în calitate de intervenient principal, în contradictoriu cu PSD, prin cabinetul avocatului Flavia Teodosoiu, pentru anularea alegerii Vioricăi Dăncilă și a lui Mihai Fifor la Congresul PSD în funcțiile de președinte, respectiv secretar general PSD, potrivit documentelor consultate de Știripesurse.ro.

În cererea depusă în instanță, Liviu Dragnea cere respingerea cererii de inscriere in Registrul partidelor politic de la Tribunalul Bucuresti a rezultatului alegerii ca presedinte al PSD a Viorica Dancila 'pe motiv de ilegalitate si nestatuaritate a alegerii, datorita faptului ca alegerea sa ca Presedinte al PSD s-a facut de catre delegatii la Congresul PSD din 29 iunie in baza modificarilor de Statut votat tot in acel congres dar neinscrie la Tribunalul Bucuresti'. 

De asemenea, Liviu Dragnea cere respingerea cererii de inscriere in Registrul partidelor politic de la Tribunalul Bucuresti a rezultatului alegerii ca secretar general al PSD a lui MIhai Fifor.

Surse din conducerea PSD spun că solicitarea adresată instanței de Liviu Dragnea este „o aberație” și că instanța a rămas joi în pronunțare.

La ultimul congres extraordinar al PSD au fost votate mai multe modificări ale statului PSD, modificări în baza cărora Viorica Dăncilă a fost aleasă să conducă partidul. 

Numai că statutul nu a fost încă aprobat de tribunalul Bucureşti. Termenul din 22 iulie a fost amânat pentru astazi, 8 august, când judecătorii au cerut acte suplimentare de la PSD. Astfel, social democraţii sunt încă în aşteptarea statului, motiv pentru care Viorica Dăncilă este în continuare preşedinte interimar al PSD.

Viorica Dăncilă a fost aleasă preşedinte PSD, la congresul din 29 iunie, Eugen Teodorovici preşedinte executiv, iar Mihai Fifor secertar general. Din cei 3.961 de delegați, pe Dăncilă au votat-o 2.828. Liviu Pleșoianu s-a clasat pe locul 2, cu 715. Șerban Nicolae a convins doar 375 de delegați să îl voteze, în timp ce Ecaterina Andronescu a fost votată de numai 50 de delegați.

Cristina Mathias

Articole recente - Cristina Mathias

Articole înrudite