Evenimentul zilei

Dum02232020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara România VIDEO// Ceremonii militare, defilări, parade şi concerte de Ziua Marinei Militare. Programul evenimentelor de la Constanța

VIDEO// Ceremonii militare, defilări, parade şi concerte de Ziua Marinei Militare. Programul evenimentelor de la Constanța

15 August 2019 - 

La 15 august, odată cu sărbătoarea creştină a Adormirii Maicii Domnului, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni, este celebrată şi Ziua Marinei Române.

Media

Cu acest prilej a avut loc la Constanța exercițiul naval demonstrativ "Forţele Navale Române 19", la care au participat şi nave şi aeronave militare din Italia, Ucraina şi Statele Unite ale Americii. Preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul Apărării, Gabriel Leş au participat la festivităţi.

Manifestările de Ziua Marinei vor continua la Constanţa, până la ora 22.00. Tradiţionalele jocuri marinăreşti sunt organizate, în Portul Tomis, între orele 13.00-15.00, relatează TVR. 

Pe faleza din fața Comandamentului Flotei, între orele 20.00-21.00, vor răsuna acordurile Muzicii Militare a Forțelor Navale, după care seara se va încheia cu retragerea cu torțe a marinarilor militari pe traseul Poarta 1 (Portul Constanța) – faleza Cazinoului – Comandamentul Flotei – Str. Remus Opreanu – Piața Ovidiu și retur, până la Comandamentul Flotei, timp în care va avea loc și un spectacol inedit de lansare de lampioane de la bordul navelor militare ancorate în apropierea falezei.

Lasă un comentariu