Evenimentul zilei

Ma07232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Elevii școlilor profesionale vor sta mai mult pe la întreprinderi

Elevii școlilor profesionale vor sta mai mult pe la întreprinderi

13 Mai 2017 - 

Camera de Comerț şi Industrie va veni cu un proiect la Consiliul economic pe lângă prim-ministru prin care va propune ca învățământul profesional să devină dual. Astfel, elevii ar urma să petreacă cea mai mare parte din timpul anilor de studii la întreprinderi, unde să pună în aplicare cunoștințele obținute.

Vicepreședintele Camerei de Comerț şi Industrie, Mihai Bâlba, spune că învățământul profesional dual este o prioritate a Camerei de Comerț și Industrie. Elevii vor petrece 70% din timpul de studii la întreprinderi și 30% în școlile profesionale. Inițiativa vine în contextul în care mulți agenți economici se plâng de lipsa forței calificate de muncă, iar tot mai mulți tineri, care nu-și găsesc loc de muncă în Moldova, aleg să emigreze.

„Vrem să nu existe acele două paralele, în care lipsește conexiunea dintre școlile profesionale și mediul de afaceri. În următoarele săptămâni vom ieși cu această inițiativă la Consiliul economic pe lângă prim-ministru să aprobăm și o hotărâre de Guvern în acest sens”, a spus Mihai Bâlba, citat de IPN.

 

Lasă un comentariu