Evenimentul zilei

Ma01232018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Să învățăm să gândim și să muncim nemțește! Bunele practici ale Germaniei privind organizarea învățământului dual vor fi aplicate în Moldova

Să învățăm să gândim și să muncim nemțește! Bunele practici ale Germaniei privind organizarea învățământului dual vor fi aplicate în Moldova

18 Mai 2017 - 

O delegație constituită din reprezentanți de la mai multe ministere și instituții de stat din țara noastră efectuează, în perioada 14-20 mai curent, o vizită de studiu privind organizarea și desfășurarea învățământului dual în Germania, organizată în cadrul proiectului „Reforma structurală în Învățământul Profesional Tehnic în Republica Moldova”.

În cadrul vizitei de studiu sunt discutate subiecte ce țin de: politica pieţei muncii a Sindicatelor din Germania; responsabilităţile Camerelor în Învăţământul Profesional; studiul evoluţiei pieţei muncii ca fundament al Învăţământului Profesional; politica Învăţământului Vocaţional la nivel de land federal; învăţământul Vocaţional în sectorul agricol; orientarea profesională în vederea absolvirii cu succes a formării profesionale; cooperarea cu parteneri din economie (Institutul Federal al Învăţământului Profesional (BIBB); învăţământul profesional în şcolile profesionale; formarea profesională în cadrul întreprinderilor etc., relevă serviciul de presă al Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei.

De asemenea, participanții, care sunt reprezentanți ai: ME, MAIA, MEC, ANACIP, CNPM, vor participa la întrevederi de lucru cu Confederaţia Sindicatelor din Germania, Camera de Industrie şi Comerţ Potsdam, Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Leipzig, Ministerul Educaţiei din Saxonia Superioară, Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ), Organizaţia Non-Profit pentru Educaţie şi Formare Profesională în domeniul Agriculturii, Mediului şi Transportului ș.a.

Învățământul dual este practicat în cadrul unui proiect-pilot în Republica Moldova începând cu anul 2014. În prezent, 15 companii și nouă școli profesionale practică această formă de instruire de care beneficiază 220 de elevi.

 

Lasă un comentariu