Evenimentul zilei

Ma07232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Tinerii pot deveni ambasadori „Hai Moldova” în localitatea lor

Tinerii pot deveni ambasadori „Hai Moldova” în localitatea lor

24 Mai 2017 - 

Ministerul Mediului lansează cea de-a doua ediție a Școlii de Vară „Hai Moldova”, program care vizează 50 de tinerii activi și motivați, care-și doresc să devină ambasadori „Hai Moldova” și coordonatori în localitățile lor de baștină.

Cu sprijinul echipei, ei vor reuși să organizeze curățarea zonei în care locuiesc. Acțiunea se va desfășura pe 23 septembrie, de Ziua Curățeniei Mondiale, transmite IPN.

 

În cadrul Școlii de Vară, participanții vor avea posibilitatea să cunoască tineri cu care vor împărtăși aceleași viziuni, cum să interacționeze cu administrațiile publice locale și organizațiile nonguvernamentale, dar și aspectele legate de legislația Republicii Moldova în ceea ce privește protecția mediului.

 

Doritorii de a participa trebuie să completeze un formular pe care-l pot găsi pe pagina oficială a Ministerului Mediului, până la data de 31 mai 2017. Programul va avea loc în perioada 14-16 iulie 2017. Transport din Chișinău spre locul de training, cazarea și mâncarea sunt asigurate de organizatori.

 

Pe parcursul celor 3 ediții (2011, 2012 și 2016) au fost implicați mai mult de 220 de mii de voluntari care au reușit să sensibilizeze cetățenii referitor la problemele ecologice din Republica Moldova.

 

„Hai Moldova” este cel mai mare proiect social din Moldova în ceea ce privește rata de participare a populației. Mișcarea „Hai Moldova” a fost inițiată în 2011 ca parte a mișcării internaționale „Let's Do It!”, lansată în 2008 în Estonia.

Lasă un comentariu