Evenimentul zilei

Ma07232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie BAC-ul „iaste ce iaste”: Pregătirile pentru examenul de bacalaureat, pe ultima sută de metri

BAC-ul „iaste ce iaste”: Pregătirile pentru examenul de bacalaureat, pe ultima sută de metri

24 Mai 2017 - 

Membrii Comisiei Naţionale de Examene s-au întrunit în ședință ordinară, în cadrul căreia au discutat subiecte privind organizarea examenului de bacalaureat, sesiunea 2017. 

Participanții la ședință au aprobat mai multe documente, inclusiv privind Comisiile republicane de evaluare a lucrărilor de bacalaureat, au examinat demersurile candidaților care solicită nota 10 din oficiu la limba străină, în baza certificatelor cu recunoaştere internaţională, susținerea probelor în sesiunea suplimentară sau condiții speciale pentru a participa la examenul de bacalaureat.

În deschiderea întrunirii, ministrul Educaţiei, Corina Fusu, preşedintă a Comisiei Naţionale de Examene, a menționat că la procesul de organizare și desfășurare a sesiunii de examene trebuie să participe persoane care dau dovadă de integritate. Evaluarea obiectivă a lucrărilor este esențială, susținerea examenului de bacalaureat reprezentând reflectarea reală a cunoștințelor pe care le are elevul.

Directorul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, Anatol Topală, a dat asigurări că pregătirile pentru sesiunea curentă a examenului de bacalaureat se desfășoară conform programului stabilit, prezentând informații privind Comisiile republicane de evaluare, operatorii și delegații Comisiei Naţionale de Examene, care vor monitoriza în teritoriu procesul de organizare şi desfăşurare a bacalaureatului, relevă serviciul de presă al Ministerului Educației.

 

 

Lasă un comentariu