Evenimentul zilei

Dum07222018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Să gândim și să muncim nemțește: Germania oferă două milioane de euro pentru învățământul profesional din Moldova

Să gândim și să muncim nemțește: Germania oferă două milioane de euro pentru învățământul profesional din Moldova

09 August 2017 - 

Guvernul Germaniei oferă două milioane de euro pentru reforma structurală a învățământului profesional tehnic din Republica Moldova. Decizia a fost luată în cadrul unor discuții purtate de Vasile Bâtca, ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, cu reprezentanții Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, suportul este acordat în cadrul unui proiect de dezvoltare ce are drept obiectiv îmbunătățirea politicilor și a cadrului instituțional pentru a dezvolta învățământul profesional tehnic dual.

Deja au fost analizate actele, colectate informațiile și elaborată o bază de date a agenților economici pe sectoare și sub-sectoare, cu referire la resursele umane, privind implementarea proiectului. Un expert internațional a analizat cererea producătorilor agricoli, oferta educațională a meseriilor și specialităților prioritare.

Până la sfârșitul anului, Centrele de excelență din subordinea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului vor beneficia de suport în elaborarea planurilor de învățământ, a curriculum-ului și a planului de pregătire practică la meseriile cu program dual. Maiștrii-instructori parteneri duali ai agenților economici vor fi instruiți în cadrul seminarelor tematice, precum și va fi realizată o campanie de promovare a meseriilor cu program dual.

 

 

Lasă un comentariu