Evenimentul zilei

Joi08222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie În acest an, la taberele de odihnă, copiii au îmbinat utilul cu plăcutul

În acest an, la taberele de odihnă, copiii au îmbinat utilul cu plăcutul

31 August 2017 - 

Sute de copii și adolescenți au îmbinat în vacanța de vară utilul cu plăcutul. Pe lângă distracții, la taberele de odihnă aceștia au avut parte și de seminare informative, la care au aflat cum pot fi în siguranță pe Internet, dar și cum pot construi relații armonioase în cuplu. 

Acest lucru a fost posibil datorită implicării voluntarilor „La Strada”, care pe parcursul lunilor de vară au organizat 26 de seminare informative la care au abordat tematica relațiilor armonioase în cuplu și 19 seminare informative privind siguranța copiilor pe Internet. De instruire au beneficiat 899 de copii și adolescenți.

La fel, la solicitare, voluntarii au difuzat gratuit și filmul ”Culorile”. Producția cinematografică ilustrează situația trăită de Ana, protagonista filmului, care se lasă curtată de un bărbat, însă la puțin timp relația lor este umbrită de posesivitatea acestuia și escaladează în violență. Difuzarea de film a fost urmată de seminare cu adolescenții și copiii despre cum se pot construi relații armonioase și unde se pot adresa atunci când au nevoie de un sfat.

Până în prezent Centrul Internaţional „La Strada” a instruit zece generaţii de tineri disponibili să le vorbească semenilor despre violenţa în familie, traficul de fiin’e umane și siguranța online.

 

Lasă un comentariu