Evenimentul zilei

Lun09162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie S.O.S pentru sistemul de educație. Maia Sandu: „Sistemul educațional din Republica Moldova trebuie salvat, nu sărbătorit”

S.O.S pentru sistemul de educație. Maia Sandu: „Sistemul educațional din Republica Moldova trebuie salvat, nu sărbătorit”

01 Septembrie 2017 - 

Lidera PAS Maia Sandu a declarat, cu ocazia începutului de an școlar, că sistemul educațional din Republica Moldova suferă de mari deficiențe și că este victima conducerii politice care fie nu vrea, fie este incapabilă de reformare a acestuia.

 

„Astăzi ar trebui să sărbătorim școala, educația, în general. Doar că, din păcate, sistemul educațional din Republica Moldova trebuie salvat, nu sărbătorit. Insuficiența de cadre didactice, atacurile politice asupra oamenilor din sistem, abandonarea reformelor de către guvernare, proasta finanțare au adus sistemul educațional într-o situație dramatică. Această guvernare bicefală, în care, pe de o parte, Igor Dodon promovează deschis, prin exemplul propriu, ignoranța, iar, pe de altă parte, PD folosește sistemul educațional pentru a-și promova agenda îngustă de partid și pentru a construi scheme prin care să se căpătuiască cu bani publici, reprezintă cel mai mare pericol pentru sistemul educațional”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook, cu ocazia începutului de an școlar.  

Lasă un comentariu