Evenimentul zilei

Lun09162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Început de an școlar. Câţi copii au mers anul acesta în clasa I

Început de an școlar. Câţi copii au mers anul acesta în clasa I

01 Septembrie 2017 - 

În școlile primare, gimnaziile și liceele din țară astăzi, 1 septembrie, a răsunat primul clopoțel. În acest an, în clasa I merg circa 36 de mii de copii.

 

Ministra educației, culturii și cercetării, Monica Babuc, a scris un mesaj de felicitare cu  prilejul zilei de 1 septembrie, dorindu-le elevilor „calde urări de succese, sănătate, curaj, optimism , energie si sănătate”.

„Învățăm mereu. Învățăm din momentul în care ne naștem. Învățăm viața pe toate dimensiunile ei. Învățăm să ne construim destinul în împletirea complexă a împrejurărilor, care pot fi fericite, dar, cel mai des, deloc simple. Totuși, dintotdeauna prima zi de toamnă ne marchează printr-un început nou de învățare a rosturilor. Și o așteptăm, cinstim, iubim, ne îngrijorăm pentru venirea ei cu toții: copii, tineri, pedagogi, părinți. 1 septembrie e acea zi care ne unește într-o speranță constantă de un început bun de an școlar. SĂ FIE!”, a scris ministra educației.

La Liceul Teoretic „Ion Creangă” din Chișinău copiii au fost felicitați de către directorul liceului, Corneliu Solomon, dar și de invitații la festivitate. El a remarcat că, în contextual aniversării unui secol de la publicarea de către Alexei Mateevici a poemului „Limba noastră”, ora de dirigenție se va desfășura cu genericul: „Limba noastră-i o comoară”.

„La Congresul învățătorilor moldoveni din Basarabia, Alexei Mateevici spunea că suntem români odată ce suntem moldoveni, că vorbim limba română, iar graiul din această provincie este graiul lui Eminescu, că suntem frați cu francezii, spaniolii și portughezii. Spunea să ne apărăm interesele noastre naționale. Să avem parte de un an de succes, de noi realizări frumoase pe toate tărâmurile, să avem un an de stabilitate economică, de consensuri. Să fie într-un ceas bun!”, a mai spus Corneliu Solomon.

În cadrul festivității, elevilor clasei I li s-a dăruit prima lor carte: Abecedarul. „Iată o nouă toamnă care ne binecuvântează cu un nou început. Primul clopoțel ne aduce zâmbete pe față, dar desigur este cel mai important eveniment pentru cei care vin în clasa I. Ei pășesc sfios și cu emoții, dar cu mari așteptări. Bucurați-vă de fiecare clipă pentru a acumula cunoștințe”, a spus Elena Popa, învățătoare a clasei I.

Liceul Teoretic „Ion Creangă” este în top șapte licee cu promovabilitatea la BAC de 100%

Lasă un comentariu