Evenimentul zilei

Dum07222018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Liceenele noastre, mai tari ca băieții la limbi străine: Au câștigat o medalie de aur și două de bronz la Olimpiada Internațională la Limba Franceză

Liceenele noastre, mai tari ca băieții la limbi străine: Au câștigat o medalie de aur și două de bronz la Olimpiada Internațională la Limba Franceză

06 Octombrie 2017 - 

Elevi din Republica Moldova au obținut o medalie de aur și două de bronz la Olimpiada Internațională la Limba Franceză, ediția a III-a. Concursul a fost organizat de Ministerul Educației din Armenia și Centrul Regional Francofon pentru Europa Centrală și de Est și s-a desfășurat recent în orașul Aghveran, Armenia.

Echipa Republicii Moldova a fost reprezentată de șase eleve: Nivelul B1: Camelia Saranciuc, elevă în clasa a XII-a, Liceul Teoretic „I. Creangă” din Chișinău; Patricia Munteanu, elevă în clasa a XI-a, Liceul Academiei de Științe a Moldovei, Chișinău; Valeria Butnaru, clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Hyperion”, Chișinău; Nivelul B2: Alina Tarlapan, elevă în clasa a XI-a, Liceul Teoretic „M. Eminescu” din Bălți; Mihaela Eșanu, elevă în clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Gh. Asachi”, Chișinău; Camelia Cazacu, elevă în clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Gh. Asachi”,  Chișinău. 

La concursul individual medalia de aur i-a revenit Cameliei Saranciuc, iar cele de bronz - Patriciei Munteanu și Mihaelei Eșanu. La concursul pe echipe, toți elevii noștri au obținut premii: Patricia Munteanu, Premiul I; Camelia Saranciuc, Premiul II; Valeria Butnaru, Premiul III; Mihaela Eșanu, Premiul I; Alina Tarlapan, Premiul II; Camelia Cazacu, Premiul II.

Echipa a fost însoțită de conf. dr. Ion Guțu, președintele Consiliului Olimpic Republican la Limba Franceză, și de Eugenia Onufrei, profesoară la Liceul Teoretic „Hyperion” din. Chișinău. La olimpiadă au participat 36 de elevi din Armenia, Albania, Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova și România, relevă serviciul de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

 

Lasă un comentariu