Evenimentul zilei

Mie12122018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie După „Povestea porcului”, „Povestea cu cocoșul roșu”, iată că avem și „Povestea apei”

După „Povestea porcului”, „Povestea cu cocoșul roșu”, iată că avem și „Povestea apei”

12 Octombrie 2017 - 

Nu știm cui a aparținut ideea, dar este important că ideile circulă, se dezvoltă. V-ați fi imaginat vreodată că veți putea admira „Povestea apei”, fără de care (apa) nici nu am avea despre ce discuta?

Ei bine, SA „Apă–Canal Chișinău” a organizat un astfel de concurs. Mai mult, a desemnat câștigătorii concursului de desen „Povestea apei”, dedicat celei de-a 125-a aniversări a întreprinderii. 47 de elevi, autori ai celor mai reușite desene, au obținut diplome și premii bănești, iar lucrările acestora au fost expuse în sala de ședințe a întreprinderii, transmite IPN.

În cadrul evenimentului de premiere, directorul general al ACC, Veronica Herța, a comunicat că desenele au fost recepționate în perioada 11 septembrie – 1 octombrie, în total fiind depuse 675 de lucrări. Din numărul total, au fost selectate 47 de desene, la două secțiuni – clasele primare și gimnaziale.

Douăzeci de premii au fost acordate pentru locurile întâi, doi și trei, iar încă 27 au fost premii speciale pentru originalitate, creativitate. Printre câștigători este și un copil de la Penitenciarul nr. 10 din satul Goian. „Am vrut ca și copiii care sunt în alte condiții decât cei de acasă să poată să-și demonstreze talentul și curajul, prin participarea la concurs”, a notat Veronica Herța.

Participanții la concurs au primit și câte o cană cu insigna și sloganul „Apă–Canal Chișinău”: „Creată de natură – livrată de noi”.

Veronica Herța a mai spus că acest concurs este prilejuit de cei 125 de ani de la fondare, pe care întreprinderea îi va marca pe 12 decembrie. Desenele vor fi expuse pe coridoarele întreprinderii.

Concursul „Povestea apei” s-a desfășurat cu susținerea Direcției generale educație, tineret și sport. Atât concursul, cât și expoziția, sunt la a treia ediție.

 

 

Lasă un comentariu