Evenimentul zilei

Dum12092018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie VIDEO// Ministrul Educației, Monica Babuc, vine cu precizări privind planurile Guvernului de reorganizare a sistemul de educație din R. Moldova

VIDEO// Ministrul Educației, Monica Babuc, vine cu precizări privind planurile Guvernului de reorganizare a sistemul de educație din R. Moldova Recomandat

31 Octombrie 2017 - 

Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Culturii, Monica Babuc, a declarat, marți în cadrul unui briefing de presă al PD, că instituţiile de învăţământ nu vor fi închise, ci vor fi transformate în filiale ale şcolilor de circumscripţie.

Media

video credit: Privesc.eu

„Școala rămâne să funcționeze în edificiul în care funcționează, cu cadrele didactice și cu elevii care învață acolo, dar este arondată la o școală de circumscripție, la altă școală. Prin urmare, nu are cheltuieli pentru formula administrativă: director, contabil, director studii", a precizat Babuc.

Ea a precizat că, în perioada 2010 - 2017, au fost optimizate peste 200 de şcoli, iar alte 300 au fost reorganizate. În urma evaluării acestei reforme, s-a stabilit că unele decizii nu au fost justificate. Monica Babuc mai spune că va fi revizuită şi programa școlară, care în prezent este foarte încărcată. Circa 30 de grupuri de experţi lucrează la adaptarea programului şcolar la necesităţile actuale. "Prin urmare, 23 de instituții înaintează cadrului didactic, de la cadrul didactic până la diriginte, manager școlar, reprezentant al Direcției Educație solicitări de rapoarte. Numărul total de documente solicitate se ridică la circa 190, un număr într-adevăr enorm, care este pus pe umerii managerilor, este pus pe umerii diriginților, cadrelor didactice și a organelor de specialitate din domeniul educației", a precizat Monica Babuc.

 

De asemenea, ea a precizat că va lua măsuri și în urma plângerilor venite de la profesori privind existența unei prea mari birocrații în sensul întocmirii a zeci de dări de seamă. Pentru eliminarea acestor probleme, Babuc a menţionat că va fi elaborat un Nomenclator în care vor fi incluse toate tipurile de rapoarte, iar numărul acestora va fi redus cu 30%.

Lasă un comentariu