Evenimentul zilei

Ma01222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Specialiștii din educație sunt instruiți să combată violența în școli

Specialiștii din educație sunt instruiți să combată violența în școli

17 Noiembrie 2017 - 

Migrația în masă a forței de muncă, copii lăsați în grija străinilor sau de izbeliște nu a rămas fără consecințe. Cazuri înfiorătoare de violență a copiilor împotriva altor copii impun măsuri de urgență, pentru a nu scăpa situația de sub control. 

Peste 30 de specialiștii din cadrul direcțiilor raionale de învățământ participă, timp de două zile, la un atelier de formare în domeniul prevenirii violenței față de copil. Instruirile se desfășoară la Chișinău și au început după lansarea, în cadrul unei conferințe de presă, a unui ghid metodologic și a unei culegeri de acte normative pentru prevenirea violenței în instituțiile de învățământ, transmite IPN.

Rodica Josanu, șefa Secției juridice din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, a spus că, după atelierul de formare profesională, fiecare specialist va transmite informația obținută colegilor din raion, iar de la aceștia informația va ajunge la fiecare profesor din instituțiile de învățământ.

Ministrul Monica Babuc a remarcat, cu regret, că în instituțiile de învățământ ia amploare fenomenul violenței dintre copii. Pe seama copiilor care poartă ochelari se fac adesea glume de prost gust, cei care învață mai bine sunt bruscați, cei care poartă haine mai învechite sau nu vor să se supună unor practici de grup sunt intimidați. „Când un copil este neglijat de un profesor, este tot o formă de violenţă”, a spus Monica Babuc. 

Iosif Moldovanu, director executiv al Centrului de informare și documentare privind drepturile copilului din Moldova, a comunicat că ghidul metodologic și culegerea de acte normative vin să transmită un mesaj către comunități – că violența nu trebuie tolerată. 

„Profesorii trebuie ajutați să înțeleagă cum se manifestă acest fenomen, violenţa în instituțiile de învățământ, să identifice cazurile şi să le raporteze”, a spus Iosif Moldovanu

Ghidul metodologic privind prevenirea violenței în instituțiile de învățământ și culegerea de acte normative au apărut într-un tiraj de 2000 de exemplare.

 

 

Lasă un comentariu