Evenimentul zilei

Joi02212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Educație rutieră pentru copiii din clasele primare. Ei vor învăța regulile circulației din două ghiduri speciale

Educație rutieră pentru copiii din clasele primare. Ei vor învăța regulile circulației din două ghiduri speciale

18 Noiembrie 2017 - 

Regulile circulației rutiere vor fi învățate și de micuți. Centrul de Sănătate Publică, împreună cu Poliția Capitalei și Direcția Generală Educație, Tineret și Sport au pregătit două ghiduri pentru elevii de clasele primare, de unde copiii vor învăța bazele securității rutiere.

 

„Lansăm două ghiduri pentru copii, pentru elevii claselor primare: „Securitatea rutieră” și „Semaforul”, cu poezii pentru micuți”. E necesar, întrucât vedem că toți se grăbesc, accidentele rutiere sporesc. În lume, aproximativ 1,3 milioane de oameni decedează anual în urma accidentelor rutiere, iar la 20 până la 50 de milioane de oameni suferă de traumatisme de pe urma acestora”, a comunicat șefa CSP Chișinău, Luminița Suveică.

Potrivit șefului Direcției accidente rutiere a Poliției Capitalei, Constantin Perean, doar anul acest, în Chișinău, s-au produs 1166 de accidente rutiere s-au produs, provocând 53 de decese.

„Pentru copii, cel mai sigur loc din mașină este bancheta din spate, dar este sigur doar când copilul este fixat într-un scaun special. Când coborâți din mașină, faceți-o pe partea trotuarului. După asta, nu traversați strada nici prin față, nici prin spatele mașinii, ci așteptați și traversați la trecerea de pietoni”, a recomandat Perean.

În comparație cu anul trecut, numărul accidentelor a crescut cu aproape 15%, iar numărul deceselor în accidente a început a crește din 2013.

 

Lasă un comentariu