Evenimentul zilei

Vi12142018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Cele mai active ONG-uri au fost premiate în cadrul Festivalului Voluntarilor, ediția 2017

Cele mai active ONG-uri au fost premiate în cadrul Festivalului Voluntarilor, ediția 2017

04 Decembrie 2017 - 

Duminică, a avut loc cea de-a XV-a ediție a „Festivalului Voluntarilor 2017”, în cadrul căruia au fost premiaţi cei mai activi tineri în domeniul voluntariatului din Republica Moldova.

În discursul de inaugurare, Monica Babuc a adus sincere felicitări tuturor celor care nu au pregetat și s-au dedicat voluntariatului. Or, voluntarii reprezintă o resursă valoroasă și indispensabilă oricărei comunități, iar activitățile pe care aceștia le desfășoară trebuie încurajate și promovate, relevă serviciul de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Monica Babuc le-a înmânat trofeele și diplomele celor mai active ONG-uri din mediul urban și cel rural, a căror contribuție la dezvoltarea societății noastre nu poate și nu trebuie să fie neglijată.

Festivalul Voluntarilor, organizat pentru prima dată în 2003, a devenit deja o tradiţie în Republica Moldova şi se desfăşoară în fiecare an cu prilejul Zilei Internaţionale a Voluntarilor. În cadrul manifestării are loc recunoaşterea publică a muncii voluntarilor și premierea celor mai activi voluntari, organizații, grupuri de inițiativă și jurnalişti care promovează voluntariatul. Festivalul contribuie atât la stimularea și menținerea dezvoltării voluntariatului în Republica Moldova, cât şi la familiarizarea populaţiei şi a autorităților cu situaţia din domeniu. Obiectivul general al Festivalului Voluntarilor este de a valorifica activitățile de voluntariat, prin încurajarea spiritului civic și dezvoltarea unei platforme de comunicare între organizațiile de tineret, între voluntari și alte structuri interesate în prosperarea societății noastre.

Ediția a XV-a a Festivalului Voluntarilor s-a desfășurat cu susținerea financiară a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, prin intermediul Programului de Granturi 2017 pentru organizațiile de tineret.

 

Lasă un comentariu