Evenimentul zilei

Sam01192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Viitorul strigă prezent: A fost lansat Programul de Granturi 2018 pentru organizațiile de tineret

Viitorul strigă prezent: A fost lansat Programul de Granturi 2018 pentru organizațiile de tineret

12 Decembrie 2017 - 

Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării a lansat Programul anual de Granturi pentru organizațiile de tineret, care are drept scop susținerea și dezvoltarea sectorului de tineret din Republica Moldova.

În conferința de presă dedicată acestui subiect, ministrul Monica Babuc a subliniat că prin acest program se oferă suport logistic şi financiar pentru realizarea iniţiativelor şi proiectelor de tineret cu impact atât la nivel regional, cât și național, consolidându-se în acest mod și cooperarea cu societatea civilă.

La concurs pot aplica doar organizațiile necomerciale în care tinerii constituie 2/3 din numărul de membri şi din componenţa organelor de conducere, iar scopurile lor statutare sunt orientate spre dezvoltarea personalităţii tinerilor şi integrarea lor în viaţa publică, relevă serviciul de presă al ministerului de resort.

Sunt încurajate să participe îndeosebi organizaţiile de tineret care dispun de cofinanţare, acorduri de parteneriat din partea diferitelor instituţii şi donatori locali şi internaţionali şi pot justifica o contribuţie proprie de cel puţin 20 la sută din valoarea totală a proiectului.

Toate proiectele care îndeplinesc criteriile de solicitare a finanţării vor fi evaluate de către Comisia de examinare şi selectare, iar în urma obţinerii unui eventual aviz pozitiv din partea Comisiei, Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării va încheia un contract de finanţare cu aplicantul, în conformitate cu prevederile Regulamentului-cadru privind organizarea şi desfăşurarea Programului de Granturi pentru organizațiile de tineret și a concursului național/local de proiecte pentru grupurile de inițiativă ale tinerilor.

Pentru proiectele care se vor realiza la nivel local/regional suma acordată variază de 70.000 de lei până la 200.000 de lei, iar pentru cele care se vor realiza la nivel naţional/internaţional, suma minimă acordată poate fi de 100.000 de lei până la 350.000 de lei.

Dosarele pot fi depuse până la data de 10.01.2018, ora 16.00, la Cancelaria Ministerului Educației, Culturii şi Cercetării, mun. Chişinău, Piața Marii Adunări Naționale 1, bir. 326.

 

Informații suplimentare pot fi solicitate la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

 

Lasă un comentariu