Evenimentul zilei

Sam01192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie 23 de candidați vor fi admiși la postdoctorat la locurile cu finanțare bugetară

23 de candidați vor fi admiși la postdoctorat la locurile cu finanțare bugetară

20 Decembrie 2017 - 

Douăzeci și trei de candidați vor fi admiși la postdoctorat la locurile cu finanțare bugetară, iar încă 26 își vor face studiile în bază de contract, potrivit unui plan aprobat miercuri, 20 decembrie, de către Guvern, transmite IPN.

Ministrul educației, culturii și cercetării, Monica Babuc, a menționat că planul de admitere a fost elaborat în baza propunerilor prezentate de către instituțiile cu activitate de pregătire a cadrelor științifice.

În total, au fost solicitate 60 de locuri la postdoctorat: 34 în instituțiile de stat, cu finanțare bugetară (inclusiv șapte locuri în institutele AŞM) şi 26 în bază de contract, preponderent în instituțiile private. Planul a fost ajustat la recomandările Ministerului Finanțelor, astfel ca numărul de locuri la buget să nu depăşească cifra de anul trecut, pentru a se încadra în limita alocațiilor bugetare prevăzute. La fel, s-a ținut cont ca temele de cercetare propuse să corespundă direcțiilor strategice ale activităţii din sfera științei şi inovării.

Lasă un comentariu