Evenimentul zilei

Vi01182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Finlanda este dispusă să ne dea o mână de ajutor în domeniul educației

Finlanda este dispusă să ne dea o mână de ajutor în domeniul educației

31 Ianuarie 2018 - 

Ambasadoarea Finlandei în Republica Moldova cu sediul la București, E.S. Päivi Pohjanheimo, s-a aflat într-o vizită la Chișinău, unde a avut o întrevedere cu Igor Șarov, secretar general de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Principalul subiect al discuțiilor a fost stadiul actual în dezvoltarea cooperării bilaterale în domeniul educației, precum și posibilitatea demarării unor proiecte pe viitor.

În debutul întrevederii, Igor Șarov a menționat importanța intensificării relațiilor de parteneriat prin schimbul de informații referitor la sistemul educațional din Finlanda, care este unul dintre cele mai bune în lume. De asemenea, secretarul de stat a punctat obiectivele ministerului în domeniul educației, printre care se numără: reevaluarea și revizuirea curriculară, dezvoltarea pe segmentul TIC, formarea continuă a cadrelor didactice etc.

În acest context, E.S. Päivi Pohjanheimo a trecut în revistă pașii concreți întreprinși de Finlanda în dezvoltarea sistemului educațional, menționând aspecte ce țin de îmbunătățirea programului școlar, preluarea bunelor practici în privința incluziunii elevilor cu necesități speciale, modernizarea tehnicilor de predare-învățare, se arată într-un comunicat de presă al ministerului de resort.

La final, părțile au convenit să intensifice cooperarea bilaterală, prin organizarea unor proiecte comune cu impact asupra dezvoltării sistemului educațional din Republica Moldova.

 

Lasă un comentariu