Evenimentul zilei

Vi01182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Tinerii învață istoria și prin artă: Expoziția-concurs de arte vizuale „Culorile unui genocid”

Tinerii învață istoria și prin artă: Expoziția-concurs de arte vizuale „Culorile unui genocid”

01 Februarie 2018 - 

În incinta Colegiului de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”, a avut loc vernisarea expoziției-concurs de arte vizuale „Culorile unui genocid”. Evenimentul a fost organizat în contextul marcării Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Expoziția cuprinde 58 lucrări ale elevilor Școlii de Arte ,,Alexei Stârcea”, Colegiului de Arte Plastice ,,Alexandru Plămădeală”, Liceului Tehnologic ,,B. Z. Herțli”, Gimnaziului nr. 68 din satul Dobruja, precum și ale studenților de la Universitatea Pedagogică de Stat ,,Ion Creangă”.

Concursul are drept scop stimularea potențialului artistic și creativ al elevilor și studenților, promovarea atitudinii responsabile și a spiritului civic, generarea unui comportament activ al tinerei generații, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Prezent la ceremonia de premiere, secretarul de stat în domeniul culturii, Andrei Chistol, a mulțumit organizatorilor și a înmânat diplome câștigătorilor. „Ne bucură faptul că numărul participanților crește de la an la an și că aceste evenimente cultivă tinerei generații valori ca dragostea și respectul. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va continua să investească în tineri și în entuziasmul lor, contribuind astfel la dezvoltarea talentului artistic și a artei în general”, a declarat oficialul.

În cadrul evenimentului au fost premiate cele mai reușite lucrări de pictură, grafică, sculptură, ceramică artistică, grafică digitală, colaj, foto-colaj, fotografie artistică, artă video, instalație și performance, conform următoarelor categorii de vârstă: I. 12-14 ani; II. 15-17 ani; III. 18-21 ani.

Fondul de premiere al ediției din acest an a constituit 15.000 de lei, divizat după cum urmează: categoria I – 4.000 lei, categoria II – 5.000 lei și categoria III – 6.000 lei.

 

Lasă un comentariu