Evenimentul zilei

Lun03192018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Mai mult timp pentru joacă și pentru dezvoltarea personală: Elevii din clasele primare ar putea scăpa de teme pentru acasă

Mai mult timp pentru joacă și pentru dezvoltarea personală: Elevii din clasele primare ar putea scăpa de teme pentru acasă

13 Martie 2018 - 

Elevii din învățământul primar ar putea scăpa de temele pentru acasă. Actualmente, potrivit Planului-cadru aprobat prin ordin, durata pregătirii temelor nu trebuie să depășească o oră pentru clasa I-a, 1,5 ore pentru clasa a II-a și două ore pentru clasele III-IV-a.

 

În același timp, conform recomandărilor metodice pentru învățământul primar, elevii din clasa I-a nu au teme scrise pentru acasă în primul semestru al anului școlar. 

Într-un răspuns pentru IPN, Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării menționează că, în contextul reconceptualizării curriculei, va fi elaborată o nouă metodologie a managementului temelor pentru acasă şi nu doar la treapta primară, dar și la celelalte trepte de școlaritate. Ulterior, aceasta va fi aprobată prin ordinul ministrului educației și pusă în aplicare începând cu clasa I.

În acest sens, va fi instituit un grup de lucru care va elabora atât metodologia menționată, cât și recomandările metodice în vederea implementării acestui document.

 

 

Lasă un comentariu