Evenimentul zilei

Lun03182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Banca Mondială pune umărul la reforma învățământului din Republica Moldova

Banca Mondială pune umărul la reforma învățământului din Republica Moldova

22 Martie 2018 - 

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții Băncii Mondiale în Republica Moldova, la care a fost prezentat noul coordonator al Proiectului Reforma Învățământului din Moldova (PRIM), Janssen Teixeira.

În debutul întrevederii, ministrul Monica Babuc a mulțumit Oficiului Băncii Mondiale pentru suportul constant pe care îl acordă Republicii Moldova în domeniul educației, prin implementarea unor proiecte viabile și cu rezultate palpabile. În context, oficialul a menționat că la ședința de ieri a Guvernului a fost aprobată Hotărârea privind finanțarea lucrărilor de renovare a șase instituții de învățământ primar, gimnazial și liceal din subordinea autorităților administrației publice locale, din împrumutul acordat de Banca Mondială, prin intermediul PRIM.

Pe lângă reabilitarea școlilor de circumscripție, Acordul de finanțare semnat cu Banca Mondială prevede un suport bugetar și pentru formarea cadrelor didactice și de conducere, perfecționarea sistemului de evaluare a elevilor, îmbunătățirea calității datelor și a sistemelor de management în educație, elaborarea noului modul privind învățământul profesional tehnic pentru Sistemul Informațional de Management în Educație (SIME) etc.

Proiectul „Reforma Învățământului în Moldova” este implementat în perioada aprilie 2013 – august 2018 și sprijină programul de reforme al Guvernului prin finanțarea activităților care consolidează calitatea educației. Prin intermediul PRIM, Banca Mondială oferă asistență pentru: ajustarea rețelei școlare prin realocarea elevilor în școlile de circumscripție; reabilitarea infrastructurii școlilor și dotarea lor conform standardelor de calitate; implementarea la nivel național a formulei de finanțare per elev; modernizarea SIME; consolidarea sistemului de testare și evaluare etc., relevă serviciul de presă al ministerului.

 

Lasă un comentariu