Evenimentul zilei

Lun01212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Vom avea învățământ la cele mai înalte standarde: A fost lansată Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare

Vom avea învățământ la cele mai înalte standarde: A fost lansată Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare

27 Martie 2018 - 

Luni, a avut loc lansarea Agenției Naționale de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare (ANACEC).

În debutul evenimentului, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a menționat că ANACEC are scopul de a consolida capacitatea instituțiilor statului responsabile de asigurarea calității în domeniu, precum și de a crea un sistem național de evaluare, orientat spre cerinţele standardelor internaționale. 

De asemenea, oficialul a salutat prezența reprezentanților tuturor părților implicate, inclusiv a beneficiarilor serviciilor ANACEC, ceea ce demonstrează coeziune și continuitate. În cadrul lansării noii entități a avut loc decernarea premiilor ,,Cristalul calității”, acordate instituțiilor de învățământ (programe de studiu, departamente, facultăți) și persoanelor care au contribuit la promovarea calității în învățământul din Republica Moldova.

ANACEC a fost înființată ca urmare a reorganizării Agenției Naționale de Asigurare a Calității în Învățământul Profesional, prin absorbția Inspectoratului Școlar Național și a Consiliului Național pentru Acreditate și Atestare. Regulamentul cu privire la organizarea şi funcţionarea ANACEC a fost aprobat prin Hotărârea Guvernului din 28.02.2018. Agenția are misiunea de a implementa politicile statului și de a contribui la dezvoltarea orientată spre cele mai bune standarde internaționale în domeniile de competență atribuite.

Principalele funcții ale ANACEC sunt evaluarea calității în învățământul general, profesional tehnic și superior; evaluarea externă a programelor de formare profesională continuă; evaluarea externă a organizațiilor din domeniile cercetării și inovării; evaluarea personalului științific și științifico-didactic; controlul privind calitatea învățământului general, profesional și de formare continuă; respectarea cerințelor de acreditare și autorizare a entităților ofertante de programe și servicii educaționale, relevă serviciul de presă al ministerului de resort.

 

Lasă un comentariu