Evenimentul zilei

Lun03252019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Coreea de Sud va dona încă 450 de calculatoare pentru școlile din Republica Moldova

Coreea de Sud va dona încă 450 de calculatoare pentru școlile din Republica Moldova

28 Martie 2018 - 

Astăzi a fost semnat Memorandumul de Înțelegere privind cooperarea în domeniul TIC între Oficiul special Guvernamental pentru Educație al Provinciei Jeju din Republica Coreea și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC).

Acordul presupune donarea a 450 de computere pentru dotarea instituțiilor de învățământ general din Republica Moldova, precum și participarea a 60 de cadre didactice la cursuri de formare în domeniul TIC în Coreea. Donația urmează să fie realizată în trei tranșe anuale (2018-2020), respectiv, câte 150 de computere și 20 de profesori instruiți pentru fiecare etapă. Selectarea instituțiilor de învățământ și a cadrelor didactice beneficiare se face de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, conform unor criterii strict stabilite.

Ministrul Monica Babuc le-a mulțumit partenerilor din Provincia Jeju pentru suportul, deschiderea și investiția în sistemul educațional din Republica Moldova. ,,Acest memorandum este un ajutor inestimabil din două considerente: în primul rând, pentru că educația digitală reprezintă una dintre prioritățile ministerului, iar în al doilea rând, Coreea este unul dintre fruntașii dezvoltării tehnologiilor informaționale în întreaga lume, prin urmare, suportul și colaborarea anume cu Republica Coreea ne dă un plus de avantaj”, a declarat oficialul.

Reamintim că pe 21 septembrie 2015 a mai fost semnat un Memorandum similar între Ministerul Educației și Oficiul Special Guvernamental pentru Educație al Provinciei Jeju din Coreea de Sud, pe un termen de trei ani (2015-2017), care a prevăzut donarea a 450 de computere pentru școlile din Republica Moldova și organizarea cursurilor de formare în domeniul TIC în Coreea pentru 60 de profesori de informatică. Ultima tranșă de computere din acest lot urmează să fie realizată în prima săptămână a lunii aprilie a anului curent.

Până în prezent, 24 de instituții de învățământ general au fost dotate cu computere oferite de către partenerii coreeni, numărul lor variind de la 5 la 15 calculatoare, în funcție de numărul total de elevi din instituție, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

 

 

Lasă un comentariu