Evenimentul zilei

Lun03252019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Sud-coreenii au donat computere noi pentru 15 instituții de învățământ general din Moldova

Sud-coreenii au donat computere noi pentru 15 instituții de învățământ general din Moldova

12 Aprilie 2018 - 

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a transmis astăzi 150 de computere și trei laptopuri noi pentru 15 instituții de învățământ general din raioanele Anenii Noi, Cahul, Cimișlia, Fălești, Hâncești, Taraclia, Sângerei, Strășeni, Ungheni, mun. Chișinău și UTA Găgăuzia. Tehnica de calcul a fost oferită de către Provincia Jeju, Coreea de Sud , în baza Memorandumului de colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC).

În debutul evenimentului, ministrul Monica Babuc a felicitat instituțiile de învățământ beneficiare și le-a mulțumit partenerilor din Provincia Jeju pentru suportul, deschiderea și investiția în sistemul educațional din Republica Moldova. 

„Trăim într-o epocă în care schimbările în toate domeniile se produc într-un ritm alert, iar cerințele societății moderne și, totodată, ale angajatorilor evoluează constant. Școala secolului XXI nu poate eluda aceste tendințe, de aceea formarea competenţelor digitale ale elevilor și cadrelor didactice, integrarea eficientă a tehnologiilor informaționale în educație, introducerea modulelor de „robotică” și „informatică aplicată” în învățământul primar reprezintă priorități ale ministerului”, a afirmat Monica Babuc.

Reamintim că la 28 martie a fost semnat Memorandumul de Înțelegere privind cooperarea în domeniul TIC între Oficiul special Guvernamental pentru Educație al Provinciei Jeju din Republica Coreea și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Acordul prevede donarea a încă 450 de computere pentru dotarea instituțiilor de învățământ general din Republica Moldova, precum și participarea a 60 de cadre didactice la cursuri de formare în domeniul TIC în Coreea.

Calculatoarele sunt de model „Main Body Computer”, iar valoarea fiecărui set constituie 19780 de lei moldovenești. 

 

 

Lasă un comentariu