Evenimentul zilei

Lun03252019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie ,,Limba noastră-i o comoară”, dacă o vorbim corect: Au fost desemnați câștigătorii Concursului național pentru elevi

,,Limba noastră-i o comoară”, dacă o vorbim corect: Au fost desemnați câștigătorii Concursului național pentru elevi

12 Aprilie 2018 - 

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, și Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, E.S. Daniel Ioniță, au premiat câștigătorii Concursului republican pentru elevi ,,Limba noastră-i o comoară”, ediția a II-a. Evenimentul a avut loc astăzi, în cadrul unei Gale festive care s-a desfășurat în Casa Guvernului.

În discursul său, ministrul Monica Babuc i-a felicitat pe câștigători, îndemnându-i să nu renunțe la păstrarea și cultivarea limbii române, ca expresie a culturii și spiritualității noastre. Totodată, ea a menționat că prin introducerea modului de „Educație patriotică” fiecare elev, începând cu clasele primare, va cunoaște nu doar cât de frumoasă este „Limba noastră”, dar și cine a compus versurile imnului de stat.

Ediția din acest an, cu tematica ,,Suntem o limbă”, este dedicată poetului Iulian Filip (un poet „așa și-așa, ca valoare”, ar spune criticii). La concurs au participat elevi ai claselor I–XII de la instituții de învățământ general, atât cu predare în limba română, cât și cu predare în limbile minorităților naționale. Aceștia au prezentat peste 300 de eseuri și filmulețe originale care ilustrează, în maximum 15 minute, diverse activităţi curriculare și extracurriculare, prezentări de proiecte individuale și de grup ce includ practici de dezvoltare și promovare a vorbirii corecte în şcoală și în comunitate.

Câștigătorii au obținut premii bănești (premiului mare – 2.000 de lei; premiul I – 1000 de lei; premiul II – 800 de lei; premiul III – 500 de lei), diplome din partea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, seturi de carte și un certificat de participare în cadrul Programului de tabere ARC 2018 în România, relevă serviciul de presă al ministerului de resort.

Concursul, aflat la cea de-a doua ediție, se desfășoară în contextul realizării Programului Naţional pentru îmbunătăţirea calităţii învăţării limbii române în instituţiile de învăţământ general cu instruire în limbile minorităţilor naţionale pentru anii 2016-2020 și are drept obiective diseminarea bunelor practici în vederea sporirii interesului pentru comunicarea corectă în limba română, susținerea elevilor creativi, promovarea responsabilității lingvistice în mediul școlar.

 

 

Lasă un comentariu