Evenimentul zilei

Lun03252019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Educatie Elevii noștri talentați au obținut două medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Chimie „D. Mendeleev”

Elevii noștri talentați au obținut două medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Chimie „D. Mendeleev”

08 Mai 2018 - 

Elevii din Republica Moldova au obținut două medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Chimie „D. Mendeleev”. Concursul s-a desfășurat recent în orașul Minsk, Belarus.

Medaliile au revenit tinerilor Vladislav Ghieș, elev în clasa a XII-a de la Liceul Teoretic Republican „Ion Creangă” din Bălți, și Chiril Solovei, elev în clasa a XII-a de la Liceul Teoretic „Orizont” din Chişinău.

Echipa Republicii Moldova a fost reprezentată de patru elevi și un profesor: Chiril Solovei, elev în clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Orizont”, Chişinău; Vladislav Ghieș, elev în clasa a XII-a, Liceul Teoretic Republican „Ion Creangă” din Bălți; Victor Crasco, elev în clasa a X-a, Liceul Teoretic Republican „Aristotel”, Chişinău; Victor Baerle, elev în clasa a XI-a, Instituția Publică Liceul Teoretic „Principesa Natalia Dadiani” din  Chişinău; Victor Ţapcov, doctor în chimie, conferenţiar universitar, Facultatea de Chimie şi Tehnologie Chimică de la Universitatea de Stat din Moldova. 

La olimpiadă au participat 135 de elevi din 22 de țări, relevă serviciul de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. 

 

 

 

Lasă un comentariu